Roland Petit in Parijs

Roland Petit in Parijs Ruim vijfentwintig balletten van de Franse danser en choreograaf Roland Petit (1924) staan op het repertoire van het Ballet van de Opera van Parijs. De expositie Roland Petit à l’Opéra de Paris. Un patrimoine pour la danse toont kostuumontwerpen, (waaronder 21 door Yves Saint Laurent), kostuums, decors, doeken en tekeningen (waaronder een portret van zijn muze Zizi Jeanmaire door Jean Cocteau) foto’s en films van 5 balletten. De expositie laat zien dat veel kunstenaars uit de tweede helft van de 20ste eeuw, van Picasso tot Keith Haring via Prévert, Brassaï, Jean Tinguely en Max Ernst, hun bijdrage leverden. T/m 21 apr Palais Garnier, place de l’Opéra, Parijs, www.operadeparis.fr TO GO WITH AFP STORY IN FRENCH BY BENOIT FAUCHET - French choreographer Roland Petit looks at a portrait of him drawn by French artist Jean Cocteau as he visits an exhibition of pictures, paintings and drawings dedicated to him, 09 January 2008 at the Garnier Opera in Paris. The exhibition called "Roland Petit à l'Opéra de Paris, un patrimoine pour la danse" is open to the public from next 11 January until 21 April 2008. AFP PHOTO PIERRE VERDY AFP

Ruim vijfentwintig balletten van de Franse danser en choreograaf Roland Petit (1924) staan op het repertoire van het Ballet van de Opera van Parijs. De expositie Roland Petit à l’Opéra de Paris. Un patrimoine pour la danse toont kostuumontwerpen, (waaronder 21 door Yves Saint Laurent), kostuums, decors, doeken en tekeningen (waaronder een portret van zijn muze Zizi Jeanmaire door Jean Cocteau) foto’s en films van 5 balletten. De expositie laat zien dat veel kunstenaars uit de tweede helft van de 20ste eeuw, van Picasso tot Keith Haring via Prévert, Brassaï, Jean Tinguely en Max Ernst, hun bijdrage leverden.

T/m 21 apr Palais Garnier, place de l’Opéra, Parijs, www.operadeparis.fr