Radio Voorkeur

Kunststof. De recente bundel van Tonnus Oosterhoff, Ware grootte, maakte een criticus zo lyrisch dat hij hem tot ‘de Johan Cruijff onder de dichters’ kroonde. Een gesprek met de poëet die om zijn authenticiteit, originaliteit en ongrijpbaarheid wordt geprezen. Op www.tonnusoosterhoff.nl is zijn bewegende poëzie te zien. Hier verschijnen gedichten die voortdurend veranderen op het computerscherm. Radio1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Na Boogie Nights, het muzikale universum van Stoffer en Bentz in Radio Cinema.nl. een gesprek met regisseur Johan Nijenhuis over zijn nieuwe film Alibi, die op 14 februari in première gaat. Floortje Smit praat met Fatih Akin, de Turks/Duitse regisseur die veel succes oogstte met Gegen die Wand en van wie nu de film Auf der anderen Seite in de Nederlandse bioscopen draait. Govert Janse geeft zijn visie op de film Weekend uit 1967 van de Franse regisseur Jean Luc Godard. Radio6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Reisschrijver Dylan van Eijkeren schreef o.a. Witboi over Suriname en de Antillen en deze week presenteert hij Het beste land ter wereld. Hij praat o.a. over zijn maandenlange buitenlandse verblijf. Radio 1, 0.02-0.45u.