Prijs van platina bereikt record

Prijs van platina bereikt record Bushveld, 15 febr. Het gieten van platina bij de Zuid-Afrikaanse platinaproducent Implats in Bushveld. De prijs van platina is gisteren op de grondstoffenmarkt in Londen gestegen tot boven de 2.000 dollar per ounce (31,1 gram), een record.Beleggers speculeren op een dalend aanbod van het edelmetaal omdat veel mijnen in Zuid-Afrika kampen met haperende stroomvoorziening. Zuid-Afrika is goed voor 80 procent van de wereldwijde productie van platina. Foto Hollandse Hoogte Merveilleux complice du diamant et de l'horlogerie, le platine, ce métal qui vient du coeur de la Terre est le plus rare, le plus pur, le plus précieux des métaux. Impala Platinum, en Afrique du Sud, est l'une des mines les plus importantes de la planète. foto: Patrick Delance / Figaro / Hollandse Hoogte Hollandse Hoogte