Popfoto's Nico van der Stam

Popfoto's Nico van der Stam Van de Bintangs tot Frank Zappa, van Rolling Stones tot Boudewijn de Groot en van Supremes tot Barbara; enkele namen uit de grote hoeveelheid popsterren die Nico van der Stam (1925-2000) fotografeerde in de periode 1960-70. De foto's komen uit de tijd dat het contact tussen fotograaf en popmuzikant nog makkelijk is en fotografen niet afhankelijk zijn van vooraf vastgestelde persmomenten. Hij fotografeert in de kleedkamer, op het podium en buiten. Op de portretfoto's kijken de helden van toen ons wat verlegen aan. Popfoto's Nico van der Stam t/m 25 maart Stedelijk Museum, Canadaplein 1, Alkmaar. Di-vr 10-17u, za en zo 13-17u. Studenten van Conservatorium Inholland Alkmaar treden 17 febr (14u) op met songs uit de jaren 60 en 70. Stam, Nico van der

Van de Bintangs tot Frank Zappa, van Rolling Stones tot Boudewijn de Groot en van Supremes tot Barbara; enkele namen uit de grote hoeveelheid popsterren die Nico van der Stam (1925-2000) fotografeerde in de periode 1960-70. De foto's komen uit de tijd dat het contact tussen fotograaf en popmuzikant nog makkelijk is en fotografen niet afhankelijk zijn van vooraf vastgestelde persmomenten. Hij fotografeert in de kleedkamer, op het podium en buiten. Op de portretfoto's kijken de helden van toen ons wat verlegen aan.

Popfoto's Nico van der Stam t/m 25 maart Stedelijk Museum, Canadaplein 1, Alkmaar. Di-vr 10-17u, za en zo 13-17u. Studenten van Conservatorium Inholland Alkmaar treden 17 febr (14u) op met songs uit de jaren 60 en 70.