Overige films

Storytelling (Todd Solondz, 2001, VS). Derde film van regisseur Todd Solondz (Welcome to the Dollhouse, Happiness) is een tweeluik. Fiction gaat over een zwarte leraar creatief schrijven en zijn blanke studente, die een seksuele relatie onderhouden. Non Fiction gaat over een mislukte acteur (gespeeld door Paul Giamatti, de wijnkenner uit Sideways) die een documentaire maakt over een gegoede joodse familie en in het bijzonder over een van de zoons, Scooby - een jongen die er van droomt beroemd worden zonder een enkel talent te bezitten. Ned. 2, 0.30-2.05u.

Changing Lanes (Roger Michell, 2002, VS). Psychologisch suspense drama over wraak, wanhoop en de morele keuzes die een mens op een dag maakt. Advocaat Ben Affleck en verzekeringsagent annex ex-alcoholist Samuel L. Jackson komen bij het voorsorteren met elkaar in botsing en verprutsen daardoor een belangrijke afspraak. Genuanceerde karakterisering van de protagonisten kenmerkt film die uitloopt op een oog-om-oog-tand-om-tand-strijd. Net5, 20.30-22.30u.

Kiss the Girls (Gary Fleder, 1997, VS). Beklemmende seriemoordenaarsfilm wortelt stevig in de traditie van Silence of the Lambs en Se7en maar wankelt onder het gewicht van een overdaad aan spanningsbogen en benauwend gefilmde achtervolgingen in het bos. Psycholoog Morgan Freeman en arts Ashley Judd proberen de motieven te ontrafelen van een seriekidnapper. Naar roman van James Patterson (Ned: De regels van het huis). Net5, 22.30-0.45u.

Les misérables (Bille August, 1998, VS/GB/D). Zoveelste, even trouwe als overbodige verfilming van roman van Victor Hugo. Met Liam Neeson als Valjean en Praag als het 19de-eeuwse Parijs. Ook met Uma Thurman en Claire Danes. Net5, 0.45-3.05u.