Opgepakte topman Deutsche Post biedt ontslag aan

Berlijn, 15 febr. Topman Klaus Zumwinkel van Deutsche Post heeft vanmorgen zijn ontslag aangeboden. Dat zegt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën. Zumwinkel wordt verdacht van grootschalige belastingfraude. De Duitse justitie deed gisteren een inval in zijn villa. De raad van commissarissen van Deutsche Post beslist maandag over de positie van Zumwinkel. De Duitse regering ”verwelkomt zijn aanbod om op te stappen”, liet de woordvoerder weten. De Duitse justitie verdenkt Zumwinkel ervan voor ongeveer 1 miljoen euro aan belastingen te hebben ontdoken. Volgens Duitse media heeft hij sinds halverwege de jaren tachtig bedragen doorgesluisd naar een rekening van een stichting in Liechtenstein. Zumwinkel geeft sinds 1990 leiding aan Deutsche Post.