op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De Nederlandse Spoorwegen presenteert de jaarcijfers President Bush begint zijn bezoek aan Afrika in Benin Derde en laatste ruimtewandeling van de bemanning van ruimteveer Atlantis tijdens het verblijf op het internationale ruimtestation ISS Inauguratie Servische president Tadic Tweede ronde presidentsverkiezingen Tsjechië

Vandaag in de weblogs

Last van studieschuld

„De studieschuld aflossen is vaak minder eenvoudig dan tijdens het lenen wordt gedacht. Steeds vaker moet de IB-groep deurwaarders inschakelen om studieschulden te innen”, schrijft econoom Erica Verdegaal op haar geldblog. Gelukkig weet ze raad.

Kijk voor tips hoe om te gaan met studieschuld op nrcnext.nl/geldblog

Wat tegen Obama pleit

„Eindeloos dwepen met hoop, de hoop van een volk verbinden aan één man – kan dat eigenlijk wel goed aflopen?” NRC-correspondent in de Verenigde Staten Tom-Jan Meeus blogt over de kanttekeningen bij ‘Obamamania’, de hausse rond senator Barack Obama. En verder: veel slecht nieuws van het Hillary-front.

Meer over de campagnes op nrc.nl/race08

Drie soorten fatalisme

Gisteren ging No Country for Old Men van de Coen-broers (o.a. Fargo en O, brother where art thou?) in première. NRC-recensent Peter de Bruijn oordeelde: „Laat drie verschillende soorten fatalisme op elkaar botsen en je hebt een film.”

Recensies en trailers op nrcnext.nl/films