Ode aan Adriaen Coorte

Ode aan Adriaen Coorte OP KOMST De aardbeien, asperges, schelpen en walnoten lijken net echt. De 17de eeuwse schilder Adriaen Coorte schilderde zijn favoriete voorwerpen op ware grootte, gedetailleerd en realistisch met een verfijnde toets en altijd strak uitgelicht tegen een donkere achtergrond. Coorte's oeuvre bestaat uit ruim 60 schilderijen, waarvan de helft vanaf 23 februari in het Mauritshuis te zien is. Jarenlang was Coorte een vergeten schilder en over zijn leven is weinig bekend. Zijn naam komt voor in oude veilingcatalogi en jaarboeken van het plaatselijke schildersgilde in Middelburg. Maar zijn stillevens zijn nu herontdekt. Ode aan Coorte van 23 febri t/m 8 juni in het Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u.

De aardbeien, asperges, schelpen en walnoten lijken net echt. De 17de eeuwse schilder Adriaen Coorte schilderde zijn favoriete voorwerpen op ware grootte, gedetailleerd en realistisch met een verfijnde toets en altijd strak uitgelicht tegen een donkere achtergrond. Coorte's oeuvre bestaat uit ruim 60 schilderijen, waarvan de helft vanaf 23 februari in het Mauritshuis te zien is. Jarenlang was Coorte een vergeten schilder en over zijn leven is weinig bekend. Zijn naam komt voor in oude veilingcatalogi en jaarboeken van het plaatselijke schildersgilde in Middelburg. Maar zijn stillevens zijn nu herontdekt.

Ode aan Coorte van 23 febri t/m 8 juni in het Mauritshuis, Korte Vijverberg 8, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u.