No Country For Old Men

No Country For Old Men Weergaloze moderne western van de Coen-broers, een revanche op de reeks middelmatige films die ze hiervoor maakten. In een grimmige woestijn op de grens van Texas en Mexico treft een Vietnam-veteraan een stapel lijken aan: bende-oorlog. Hij vindt er ook een koffertje vol dollars en dat neemt hij mee. Maar, zoals de poster van No Country For Old Men al zegt: ‘There are no clean getaways’. Hij zal moeten vechten voor zijn leven met de spookachtige huurmoordenaar die hem nazit. De melancholieke sheriff, die in zijn loopbaan zonder al te veel moeite de orde wist te handhaven, kan er alleen maar achteraan draven. Perfecte rolbezetting. Regie: Joel en Ethan Coen. Met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin. In: 30 bioscopen. This undated file photo provided by Miramax shows actor Javier Bardem as Anton Chigurh in a scene from "No Country for Old Men." (AP Photo/Miramax, Richard Foreman, File) Associated Press

Weergaloze moderne western van de Coen-broers, een revanche op de reeks middelmatige films die ze hiervoor maakten. In een grimmige woestijn op de grens van Texas en Mexico treft een Vietnam-veteraan een stapel lijken aan: bende-oorlog. Hij vindt er ook een koffertje vol dollars en dat neemt hij mee. Maar, zoals de poster van No Country For Old Men al zegt: ‘There are no clean getaways’. Hij zal moeten vechten voor zijn leven met de spookachtige huurmoordenaar die hem nazit. De melancholieke sheriff, die in zijn loopbaan zonder al te veel moeite de orde wist te handhaven, kan er alleen maar achteraan draven. Perfecte rolbezetting.

Regie: Joel en Ethan Coen. Met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin. In: 30 bioscopen.