Moslimomroep NMO ontkent kritiek in reportages Nova

Hilversum. De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) zit niet in een crisis. De zendtijd is niet gekaapt door radicale moslims. Er is geen reden om zendtijd af te nemen. Dat verklaarde de NMO gisteren tijdens een persbijeenkomst in Hilversum. De omroep reageerde op de kritische NOVA-reportage Nederlandse Moslim Omroep in handen van conservatieven van vorige week vrijdag. ”De NMO is door Nova belasterd en beschadigd”, aldus de advocaat van de omroep. In oktober had Nova al aandacht besteed aan de vermeende radicalisering binnen de NMO. De omroep stapte vervolgens naar de rechter, de zaak dient in april of mei. Volgende maand spreekt de Raad voor de Journalistiek zich ook uit over deze zaak. De items, waarin ex-medewerkers en oud-bestuursleden kritiek uiten op de gang van zaken bij de NMO, waren voor de PVV aanleiding vragen te stellen aan minister Plasterk. Die stelde dat de NMO voor eind februari een representatief bestuur moet hebben, anders kan de zendtijd worden beperkt. Het nieuwe bestuur is bijna voltallig, aldus de NMO.