Matthias Weischer

Matthias Weischer De jonge Duitse schilder Matthias Weischer neemt de kijker altijd mee naar binnen, een kamer in, een atelier, of zolder; een vertrek met muren, een vloer, meubilair en soms is er ook nog een stuk plafond te zien. Zodra we binnen zijn, begint de verwarring: wat is dit voor vertrek? Waar zijn we nu beland, in welk spookachtig interieur? En welke catastrofe heeft hier plaatsgevonden? De schilderijen van Weischer wekken associaties op met Pompeii. Wat hij blootlegt is niet de klassieke oudheid, maar ons recente verleden met alle meubels, spulletjes en decoraties die daarbij hoorden. De mensen zijn er allang uit verdwenen. Matthias Weischer t/m 13 april Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u
Matthias Weischer De jonge Duitse schilder Matthias Weischer neemt de kijker altijd mee naar binnen, een kamer in, een atelier, of zolder; een vertrek met muren, een vloer, meubilair en soms is er ook nog een stuk plafond te zien. Zodra we binnen zijn, begint de verwarring: wat is dit voor vertrek? Waar zijn we nu beland, in welk spookachtig interieur? En welke catastrofe heeft hier plaatsgevonden? De schilderijen van Weischer wekken associaties op met Pompeii. Wat hij blootlegt is niet de klassieke oudheid, maar ons recente verleden met alle meubels, spulletjes en decoraties die daarbij hoorden. De mensen zijn er allang uit verdwenen. Matthias Weischer t/m 13 april Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u

De jonge Duitse schilder Matthias Weischer neemt de kijker altijd mee naar binnen, een kamer in, een atelier, of zolder; een vertrek met muren, een vloer, meubilair en soms is er ook nog een stuk plafond te zien. Zodra we binnen zijn, begint de verwarring: wat is dit voor vertrek? Waar zijn we nu beland, in welk spookachtig interieur? En welke catastrofe heeft hier plaatsgevonden? De schilderijen van Weischer wekken associaties op met Pompeii. Wat hij blootlegt is niet de klassieke oudheid, maar ons recente verleden met alle meubels, spulletjes en decoraties die daarbij hoorden. De mensen zijn er allang uit verdwenen.

Matthias Weischer t/m 13 april Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u