Matige vorst

Onder de vleugels van een krachtig hogedrukgebied is het de komende dagen zonnig, maar koud winterweer. Begin volgende week komt opnieuw bewolking richting ons land, waardoor het vooral in de nachten minder koud wordt.

Komende nacht is het helder en de wind valt helemaal weg. Alleen in de zuidelijke provincies waait er nog lange tijd een zwakke tot matige oostenwind. Aan zee en ten zuiden van de grote rivieren gaat het 1 tot 4 graden vriezen, in het oosten en noordoosten komt het tot matige vorst. Op de koudste plekken meten we morgenochtend 7 graden vorst.

Morgen is het zonnig en er staat weinig wind. Na een koude start wordt het ’s middags 2 graden in Groningen en Drenthe tot 4 graden in delen van Zeeland en het westen van de provincie NoordBrabant. Ook in de nacht naar zondag is het helder en koud. In het binnenland gaat het vrijwel overal matig vriezen. Overdag wordt het een graad of 5. Het is opnieuw zonnig, al komt in het noorden van het land later op de dag wat bewolking opzetten.

Begin volgende week verliest het hogedrukgebied langzaam zijn grip op het weer in onze omgeving. Het blijft wel droog, maar de zon maakt geleidelijk plaats voor hardnekkige wolkenvelden. In de nachten wordt het daardoor minder koud en uiteindelijk is van vorst geen sprake meer. Ook overdag gaat de temperatuur iets omhoog.