Klassieke country in een moordend tempo

cd pop Sons & Daughters: This Gift ***--

cd pop

Sons & Daughters:

This Gift

De Schots groep Sons & Daughters ziet er aantrekkelijk uit, met twee mannelijke muzikanten en twee vrouwelijke, die zich kleden in strapless jaren vijftig-jurken met kant en petticoats. Ook hun muzikale stijl neigt naar nostalgie, maar blijft eigentijds door het moordend tempo dat de nummers aanhouden – zo snel zongen countryzangeressen in de jaren vijftig niet.

Zangeres Adele Bethel heeft een mooie schelle stem die soms tegenwicht krijgt van de omzichtig formulerende gitarist Scott Paterson. Ondertussen roffelt David Gow in gestage vierkwartsmaat de drums, en draven de gitaren onvermoeibaar verder. Al ligt het tempo hoog, de countrystijl wordt klassiek gebracht, ieder moment verwacht je Bethel in een enthousiast ‘Yippiaiee!’ te horen uitbarsten.

Voor het ‘eigen’ geluid helpt het niet dat de koorzang in het intro van Rebel With The Ghost sprekend lijkt op het nummer Send Me A Postcard van ‘onze’ Shocking Blue. Zo heeft Sons & Daughters met haar derde cd een gedreven plaat geleverd, maar moet een werkelijke eigenheid nog gevonden worden. Dat dat er in zit bewijst het titelnummer, dat je met een brutaal melodietje om de oren slaat.

Op 20 februari treedt Sons & Daughters op in Paradiso, Amsterdam.