Franse economie groeit 1,9 procent

Parijs, 15 febr. De groei van de Franse economie is vorig jaar afgezwakt tot 1,9 procent vergeleken met een groei van 2,2 procent een jaar eerder. De groei van de tweede grootste economie van Europa valt tegen. De Franse overheid ging uit van stijging van het bruto binnenlands product met 2,0 tot 2,5 procent. Dat maakte het Franse nationale bureau voor de statistiek Insee gisteren bekend. Het gaat om voorlopige schattingen. In het vierde kwartaal van 2007 kwam de groei van de Franse economie uit op 0,3 procent tegen 0,8 procent in het derde kwartaal. Volgens Insee is de groeivertraging het gevolg van afgenomen bedrijfsinvesteringen en minder consumentenuitgaven. Voor dit jaar rekent het statistisch bureau opnieuw op een groei van de Franse economie met 2,0 tot 2,5 procent. Analisten zijn een stuk voorzichtiger. Zij voorspellen een groei van 1,3 tot 1,5 procent.