Frank van der Salm

Frank van der Salm Fotografen die zich bezighouden met de grootstedelijke ruimte richten zich vaak meer op nauwgezette registratie dan op verbeelding. Een uitzondering is Frank van der Salm (1964). Zijn onderwerpen - kantoorkolossen, appartementencomplexen, winkelpaleizen, tussenliggende snelwegen, parkeerplaatsen - liggen weliswaar voor de hand maar zijn manier van fotograferen doet dat allerminst. Op ingenieuze wijze combineert hij afstand en overzichtelijkheid met veel detaillering. Daarbij zijn die details soms haarscherp en minutieus, dan weer onscherp en nauwelijks herkenbaar. Het resultaat is wonderlijk en intrigerend. T/m 13 april Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden. Di-zo 11-17u. Salm, Frank van der

Fotografen die zich bezighouden met de grootstedelijke ruimte richten zich vaak meer op nauwgezette registratie dan op verbeelding. Een uitzondering is Frank van der Salm (1964). Zijn onderwerpen - kantoorkolossen, appartementencomplexen, winkelpaleizen, tussenliggende snelwegen, parkeerplaatsen - liggen weliswaar voor de hand maar zijn manier van fotograferen doet dat allerminst. Op ingenieuze wijze combineert hij afstand en overzichtelijkheid met veel detaillering. Daarbij zijn die details soms haarscherp en minutieus, dan weer onscherp en nauwelijks herkenbaar. Het resultaat is wonderlijk en intrigerend.

T/m 13 april Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden. Di-zo 11-17u.