Frank Lenferink

Frank Lenferink Frank Lenferink schildert geen dramatische of verhalende voorstellingen. Zijn schilderijen zijn sinds het winnen van de Koninklijke Prijs voor schilderkunst in 1997, intenser en leger geworden. Hij beeldt alledaagse voorwerpen uit in een zakelijke, nuchtere stijl. In gedempte bruine, groene en mosterdgele kleuren schildert hij een kast, lamp of tafel die hij frontaal, beeldvullend in het vlak plaatst. De voorwerpen zijn herkenbaar, het is alsof je ze zou kunnen aanraken. Tegelijkertijd werken ze vervreemdend door hun monumentale karakter en het besef van het platte vlak waarop ze zijn geschilderd. Frank Lenferink t/m 30 maart in de galerie van het Leids Medisch Centrum, Albinusdreef 2, Leiden. Ma-zo 08-20u

Frank Lenferink schildert geen dramatische of verhalende voorstellingen. Zijn schilderijen zijn sinds het winnen van de Koninklijke Prijs voor schilderkunst in 1997, intenser en leger geworden. Hij beeldt alledaagse voorwerpen uit in een zakelijke, nuchtere stijl. In gedempte bruine, groene en mosterdgele kleuren schildert hij een kast, lamp of tafel die hij frontaal, beeldvullend in het vlak plaatst. De voorwerpen zijn herkenbaar, het is alsof je ze zou kunnen aanraken. Tegelijkertijd werken ze vervreemdend door hun monumentale karakter en het besef van het platte vlak waarop ze zijn geschilderd.

Frank Lenferink t/m 30 maart in de galerie van het Leids Medisch Centrum, Albinusdreef 2, Leiden. Ma-zo 08-20u