Fiat voor overname Zweedse beurs

New York, 15 febr. De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq is dichtbij de overname van het Zweedse beursbedrijf OMX. De aandeelhouders van OMX zijn akkoord gegaan met een overnamebod van Borse Dubai dat de aandelen na afronding overdraagt aan Nasdaq. Dat heeft Nasdaq vandaag bekendgemaakt. Nasdaq en Borse Dubai, de eigenaar van de twee beurzen in het emiraat Dubai, voeren een onderlinge aandelentransactie uit voor de verwerving van OMX. Borse Dubai neemt OMX over voor 4,9 miljard dollar (3,3 miljard euro). In ruil voor de overdracht aan Nasdaq krijgt Borse Dubai een belang van 19,9 procent in Nasdaq en neemt het een belang van 28 procent in de London Stock Exchange (LSE) over van de Amerikanen. De overname van OMX wordt naar verwachting op 27 februari afgerond.