een weekeinde vol sport

Live RTL 7, vrij 19.50 u, samenvattingen, RTL 4, zat 23.00 u en zon 19.00 u

Edgar Davids is weer fit en zijn schorsing zit erop, dus de Ajax-middenvelder zal vanavond aantreden in het duel met Sparta. De voetbalwedstrijd is live op televisie. Koploper PSV speelt morgen dicht bij huis, in Tilburg, tegen Willem II. De nummer twee van de eredivisie SC Heerenveen gaat op bezoek bij Heracles Almelo, terwijl Feyenoord zich opmaakt voor Vitesse. En zal AZ een puntje weten te pakken tegen Groningen?

Tennis ABN Amro Toernooi, Rotterdam, 18 t/m 24 feb

Volgende week het afscheid van Raemon Sluiter. Het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam wordt het laatste in zijn profcarrière. Dit weekeinde strijden zestien spelers nog om de laatste plaatsen voor het toernooi en maandag begint het hoofdtoernooi. Jo-Wilfried Tsonga, finalist van de Australian Open, heeft afgezegd vanwege vermoeidheid. Kaarten via ticketservice.nl of via de kassa van Ahoy. Meer informatie op abnamrowtt.nl.

FA Cup live, BBC 1, zat 13.10, 18.05 en 23.30 uur, zon 14.45 uur

Bristol Rovers, spelend in League One (de derde divisie), is de laagst geklasseerde ploeg die nog meedoet in de vijfde ronde van de FA- Cuptoernooi. Morgen ontvangt de club Southampton (live om 13.30 uur). Rond etenstijd de topper tussen Manchester United en Arsenal. ’s Avonds de samenvattingen van alle duels. Liverpool heeft op papier weer een makkie. Na in de vierde ronde zesdedivisieclub Havant & Waterlooville te hebben uitgeschakeld, treft de ploeg van Dirk Kuijt in eigen stadion Barnsley, middenmoter uit de Championship. Zondag ook een wedstrijd live: Sheffield United-Middlesbrough (15.00 uur).

Badminton EK teams, Almere, t/m zondag

De Nederlandse mannen en vrouwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales (morgen) van de Europees kampioenschappen badminton voor landenteams in Almere. Morgen de halve finales, zondag de finales (vrouwen 12.30 uur, mannen 15.00 uur). Kijk voor speelschema en informatie over kaartverkoop op ecteams2008.nl

Schaaten WB Inzell, Ned. 1, zat 17.00 uur (samenvatting), zon 12.55 uur (live)

In Inzell worden dit weekeinde wereldbekerwedstrijden sprint geschaatst: 2 x de 500 meter en 2 x de 1.000 meter. Zonder Erben Wennemars, die spaart zich liever voor de wereldbekerfinale, volgende week in Heerenveen, waar hij zich wil kwalificeren op de 1.000 en de 1.500 meter voor de WK afstanden.

Atletiek NK Indoor, Gent, zat, nkindoor.nl

Voor de laatste maal worden de NK indoor atletiek in België gehouden want volgend jaar is de nieuwe hal in Apeldoorn gereed. De bezetting is mager, aangezien veel atleten in een olympisch jaar het indoorseizoen laten schieten. Bovendien zijn bekende atleten als Karin Ruckstuhl (meerkamp), de Bram Som en Arnoud Okken (beiden 800 meter) en Gregory Sedoc (horden) geblesseerd.