De pianist door Edwin de Vries

De pianist door Edwin de Vries Edwin de Vries speelt de solo De pianist, naar de memoires van de Pools-joodse pianist en componist Wladyslaw Szpilman (1911-2000) die het getto van Warschau overleefde. Ondergedoken aanschouwde hij de vernietiging van de stad. Vlak na de oorlog schreef Szpilman zijn ervaringen op. In 1998 ontdekte zijn zoon het manuscript, dat bij publicatie meteen een groot succes werd. Roman Polanski, die zelf als kind het getto van Krakau overleefde, verfilmde het boek in 2002. In de voorstelling speelt de muziek van Chopin en van Szpilman zelf, een belangrijke rol, live gespeeld door Mikhail Rudy of Yoram Ish-Hurwitz. Première maandag in Leiden. Tournee t/m 8 mei. Info 0900-9203 en www.depianist.info.

Edwin de Vries speelt de solo De pianist, naar de memoires van de Pools-joodse pianist en componist Wladyslaw Szpilman (1911-2000) die het getto van Warschau overleefde. Ondergedoken aanschouwde hij de vernietiging van de stad. Vlak na de oorlog schreef Szpilman zijn ervaringen op. In 1998 ontdekte zijn zoon het manuscript, dat bij publicatie meteen een groot succes werd. Roman Polanski, die zelf als kind het getto van Krakau overleefde, verfilmde het boek in 2002. In de voorstelling speelt de muziek van Chopin en van Szpilman zelf, een belangrijke rol, live gespeeld door Mikhail Rudy of Yoram Ish-Hurwitz. Première maandag in Leiden.

Tournee t/m 8 mei. Info 0900-9203 en www.depianist.info.