De droom van Piranesi

De droom van Piranesi wee jaar na de tekeningen van Michelangelo besteedt Teylers Museum opnieuw aandacht aan een Italiaan: Giovanni Battista Piranesi (1720-1778). In De droom van Piranesi wordt Piranesi’s betekenis en invloed als ontwerper verteld. Er zijn o.m. originele en merkwaardig vormgegeven meubelstukken van Piranesi en zijn navolgers te zien, zoals een schoorsteenmantel, enorme kandelaars, een bank en klok in Egyptische stijl. Verder illustreren tekeningen, etsen en boeken zijn onconventionele ontwerpmethode. De tentoonstelling eindigt met Piranesi’s contacten met Nederland en enkele ‘Piranesi’s van nu’: zoals Michael Graves, Daniel Libeskind en Studio Job. Piranesi t/m 18 mei in het Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem.

wee jaar na de tekeningen van Michelangelo besteedt Teylers Museum opnieuw aandacht aan een Italiaan: Giovanni Battista Piranesi (1720-1778). In De droom van Piranesi wordt Piranesi’s betekenis en invloed als ontwerper verteld. Er zijn o.m. originele en merkwaardig vormgegeven meubelstukken van Piranesi en zijn navolgers te zien, zoals een schoorsteenmantel, enorme kandelaars, een bank en klok in Egyptische stijl. Verder illustreren tekeningen, etsen en boeken zijn onconventionele ontwerpmethode. De tentoonstelling eindigt met Piranesi’s contacten met Nederland en enkele ‘Piranesi’s van nu’: zoals Michael Graves, Daniel Libeskind en Studio Job.

Piranesi t/m 18 mei in het Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem.