Buffett stapt in, beurskoers veert op

De beurskoersen van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline en de Amerikaanse voedingsmiddelenproducent Kraft Foods zijn vanmorgen opgeveerd, nadat superbelegger Warren Buffett bekend had gemaakt in beide bedrijven een belang genomen te hebben.

GlaxoSmithKline steeg vanmorgen bijna 2 procent, Kraft Foods steeg met 2,3 procent. Berkshire, de beleggingsmaatschappij van Buffett, is sinds gisteren de grootste aandeelhouder van Kraft Foods, met een belang van 8,6 procent. Kraft Foods, bekend van Milka-chocolade en Philadelphia-roomkaas, is de op één na grootste producent van voedingsmiddelen ter wereld. Kraft Foods is sinds vorig jaar een zelfstandig bedrijf, toen tabaksfabrikant Altria zijn voedingsmiddelentak verzelfstandigde. Het belang van Buffett is 4 miljard dollar (2,7 miljard euro) waard. (Bloomberg)