Andrea Fraser

Andrea Fraser De gids in de film Gallery Talk van Andrea Fraser valt geen moment uit haar rol tijdens haar rondleiding door het museum. Ze verkondigt de boodschap van het beloofde land: een wereld van de kunst, die beschaving en verlichting biedt en de gegoede klassen scheidt van de armen. Holle retoriek is waar de gefilmde monologen van Andrea Fraser om draaien, samengesteld uit uitspraken van gidsen en kunstenaars. En wat zijn die uitspraken erg, vooral die van kunstenaars die over hun motieven vertellen. Op de solo-expositie met Frasers films en foto’s in de Hallen valt veel te lachen maar de films gaan verder dan enkel persiflages. Andrea Fraser t/m 2 maart in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u.

De gids in de film Gallery Talk van Andrea Fraser valt geen moment uit haar rol tijdens haar rondleiding door het museum. Ze verkondigt de boodschap van het beloofde land: een wereld van de kunst, die beschaving en verlichting biedt en de gegoede klassen scheidt van de armen. Holle retoriek is waar de gefilmde monologen van Andrea Fraser om draaien, samengesteld uit uitspraken van gidsen en kunstenaars. En wat zijn die uitspraken erg, vooral die van kunstenaars die over hun motieven vertellen. Op de solo-expositie met Frasers films en foto’s in de Hallen valt veel te lachen maar de films gaan verder dan enkel persiflages.

Andrea Fraser t/m 2 maart in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u.