Amerikaans broertje van Joram

Amerikaans broertje van Joram Huis aan de Amstel maakte een toneelbewerking voor jongeren van Vernon God Little , het maffe, stekelige boek van DBC Pierre. Na een high school killing in Texas wordt de puber Vernon door de televisie tot dader gebombardeerd. Zo draait Vernon God Little om de amusementsindustrie die haar honger naar nieuwe sensatie stilt met steeds nieuwe levens. Dankzij een zorgvuldige enscenering weet Coltof niet alleen het verhaal, maar dikwijls ook het gevoel van het boek over te brengen: de harde humor, die rare Amerikaanse tv-realiteit, de broeierigheid van een Texaans stadje, het gewetenloze verlangen naar roem. 16 febAlmere. 19 feb Den Haag. 20 feb Groningen. 21 feb Barendrecht. 22 feb Zutphen. Inl 020-6 229328 www.huisaandeamstel.nl.

Huis aan de Amstel maakte een toneelbewerking voor jongeren van Vernon God Little , het maffe, stekelige boek van DBC Pierre. Na een high school killing in Texas wordt de puber Vernon door de televisie tot dader gebombardeerd. Zo draait Vernon God Little om de amusementsindustrie die haar honger naar nieuwe sensatie stilt met steeds nieuwe levens. Dankzij een zorgvuldige enscenering weet Coltof niet alleen het verhaal, maar dikwijls ook het gevoel van het boek over te brengen: de harde humor, die rare Amerikaanse tv-realiteit, de broeierigheid van een Texaans stadje, het gewetenloze verlangen naar roem.

16 febAlmere. 19 feb Den Haag. 20 feb Groningen. 21 feb Barendrecht. 22 feb Zutphen. Inl 020-6 229328 www.huisaandeamstel.nl.