Alibi

Alibi Vette komedie van Johan Nijenhuis, vlot en ordi vanaf de eerste seconden. Amsterdam is een fijne frisse stad waar de zon altijd schijnt en opgeruimde jongens en meisjes door de schoon gepoetste straten fietsen. Twee jongens organiseren een alibicentrale waar zij smoesjes en excuses verzorgen. „Als het erop aankomt, horen mensen liever een leugen dan de waarheid. Toch?” Dit motto leidt natuurlijk tot een web van leugens en complicaties, waarin de bijrollen van Achmed Akkabi (met een even elastieken gezicht als Sacha Baron Cohen) en Georgina Verbaan leuker zijn dan de hoofdrollen. Regie: Johan Nijenhuis. Met: Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Frederik Brom, Egbert-Jan Weeber. In: 70 bioscopen. scene uit de film Jumper (2008) FOTO: Twentieth Century Fox Gibson, Michael

Vette komedie van Johan Nijenhuis, vlot en ordi vanaf de eerste seconden. Amsterdam is een fijne frisse stad waar de zon altijd schijnt en opgeruimde jongens en meisjes door de schoon gepoetste straten fietsen. Twee jongens organiseren een alibicentrale waar zij smoesjes en excuses verzorgen. „Als het erop aankomt, horen mensen liever een leugen dan de waarheid. Toch?” Dit motto leidt natuurlijk tot een web van leugens en complicaties, waarin de bijrollen van Achmed Akkabi (met een even elastieken gezicht als Sacha Baron Cohen) en Georgina Verbaan leuker zijn dan de hoofdrollen.

Regie: Johan Nijenhuis. Met: Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Frederik Brom, Egbert-Jan Weeber. In: 70 bioscopen.