4 Lezen

Ludo was conducteur bij de NS

Van miljonair tot krantenjongen

Auteur Sander de Kramer, 16,95 euro, te koop in de boekhandel

Ludo Knel (1946) werd – als zevende in het gezin – geboren in Suriname. Zijn vader was korporaal eerste klas van de Nederlandse troepenmacht en verdiende aardig. Ludo ging op zijn advies naar de Koninklijke Militaire School in Nederland. Hij werd van de opleiding gestuurd, maar schopte het tot hoofdconducteur bij de NS. Thuis ging het minder goed. Hij scheidde van zijn vrouw, en kreeg psychosomatische klachten. Hij ging de ziektewet in. In 1989 kwam de zwaarste dreun: zijn zoon Andro kwam om bij een vliegtuigongeluk, de SLM-ramp. Ludo vond troost in whisky en cocaïne. De Kramer wil met deze, en andere aangrijpende levensverhalen laten zien dat aan lager wal raken niet eens zo uitzonderlijk is. Het kan iedereen overkomen. En het thema leeft blijkbaar: het boek kwam deze week binnen op nr. 9 van de Bestseller 60. (ML)

Met bijdragen van Monique Lindeboom, Marleen Luijt, Lineke Nieber en Thalia Verkade