3 Voorstellen

Een hond in de Londense metro

Underground animals

www.animalsontheunderground.com

In 1954 haalde de Bank of Canada biljetten met de gravure van koningin Elisabeth II van de markt. Er waren klachten binnengekomen dat in het haar van de koningin de duivel te zien zou zijn. Waanvoorstellingen natuurlijk – net zoals sommigen beweren dat de maan een gezicht heeft, en Manneken Pis op een pakje Camel-sigaretten is te zien. Maar het is wel aardig om er momenten van verveling mee te verdrijven. Zo ontdekte de Brit Paul Middlewick in 1988 dat de Londense metrokaart een olifant verbergt. In het schematische lijnenspel wist hij in de daaropvolgende jaren het hele oerwoud terug te vinden. Hij zag er een vleermuis in, een flamingo en een schildpad. Deze zogenaamde underground-animals zijn onlangs verzameld in een boekje, maar ook gewoon te bekijken op zijn website. (LN)