1 Spelen

Game Iron Dukes ziet er leuk uit, is wat saai. Probeer wél het – iets minder mooie – muzikale spel Audiosurf.

Games testen

www.igf.com/audience.php (NB: bij het testen door de redactie werkten niet alle spellen.)

Het Independent Games Festival in San Francisco, dat van 18 t/m 22 februari voor de tiende keer plaatsvindt, beloont naar eigen zeggen „innovatie in onafhankelijke games”. De meeste genomineerde computerspellen, die op dit moment gratis online worden ge(bèta)test, zijn dan ook prachtig ontworpen. De plots daarentegen zijn vaak tergend saai. Neem bijvoorbeeld Tri-Achnid: het lenige driepotige karakter dat je schijnbaar doelloos tegen muren laat opklimmen ziet er net zo vies uit als het klinkt. Van een andere orde is Audiosurf, een muzikaal spel dat door de jury nu al geprezen wordt als „absolutely brilliant on every level”. Glij met een autootje over een kronkelige en heuvelachtige driedimensionale snelweg en pik onderweg zoveel mogelijk blokjes van dezelfde kleur op à la Tetris. Gewoontjes? De vorm van de snelweg en de volgorde van de blokjes worden berekend op basis van de achtermuziek die de speler kiest – uit de eigen mp3-collectie. Autosurfen dus op je favoriete nummers. Op www.audio-surf.com is een gratis demo beschikbaar. (TV)