Zon keert terug

Na een tweetal zonloze dagen, zal het morgen breeduit opklaren. Vervolgens verloopt het weekeinde zonnig, maar wel koud. De maximumtemperatuur ligt dan rond 5 graden, de gevoelstemperatuur zal amper boven het vriespunt uitkomen. Het opklaringsgebied dat morgen vanuit het noordoosten binnentrekt, ligt al klaar boven Scandinavië en is zeer groot. Geheel Denemarken is in de loop van deze donderdag in de zon terecht gekomen, en weldra zijn wij aan de beurt.

Vanavond zitten we nog in de bewolking en in de nevel, later vannacht klaart het in Groningen op. De minimumtemperatuur zal rond het vriespunt schommelen. Morgen begint de dag in de noordoosthoek van het land zonnig. In de loop van de ochtend wordt de bewolking steeds verder zuidwestwaarts weggeduwd en als laatste is Zeeland aan de beurt, aan het begin van de middag. Waarschijnlijk kunt u de ‘bewolkingsplak’ als geheel weg zien schuiven en wordt het van het ene op het andere moment volledig zonnig. De temperatuur kruipt ondertussen opwaarts, naar een graad of 5.

Zaterdag en zondag vervolgen met zonnige condities. En met kou. In de nachten kan het gemakkelijk 3 tot 5 graden vriezen. We bevinden ons duidelijk in een andere luchtsoort dan het afgelopen weekeinde en de eerste twee dagen van deze week. Toen was het uiterst mild, nu blijft het ondanks de vele zonneschijn kil, met maxima die niet boven een graad of 5 uitkomen.