Wouter Bos viert één jaar regeren

Wouter Bos viert één jaar regeren Amsterdam, 14 febr. Vice-premier Wouter Bos met mobiele telefoon op een feest dat de PvdA gisteravond belegde in het Amsterdamse hotel Arena, naar aanleiding van één jaar Balkenende IV. Nadat PvdA-bewindslieden in een ruim twee uur durende talkshow het podium hadden betreden om de vele verworvenheden uit te dragen, bekeerde Bos zich in zijn bijdrage, in navolging van Den Uyl, tot het „zondige ras der reformisten” die „dag in dag uit, met kleine stapjes” de sociaal-democratische idealen realiseren. Bos: „Kan de politiek dat? In navolging van Barack Obama zeggen wij: ‘Yes, we can!’ Al is dat geen kabinetsbeleid, moet ik erbij zeggen.” Premier Balkenende berispte vorige week Bos nadat deze op televisie bekende dat de Amerikaanse presidentskandidaat Obama hem inspireerde. Diens ‘Yes, we can’ werd in het Amsterdamse hotel Arena meermaals aangeheven. Foto Merlin Daleman Nederland, Amsterdam, 13-02-08 Wouter Bos op de viering van 1 jaar kabinet met PvdA in Hotel Arena. © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin