Winst DSM daalt met kwart door afboeking

Rotterdam. Weer zorgt de antibiotica-afdeling voor problemen bij chemieconcern DSM. Door een afschrijving op dit onderdeel daalde de winst van het bedrijf vorig jaar met bijna een kwart naar 429 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf gisteren presenteerde. DSM worstelt al bijna tien jaar met de antibiotica-afdeling, door de aanhoudend lage penicillineprijzen die het gevolg zijn van grote concurrentie uit met name India en China. Medio vorig jaar besloot DSM dit onderdeel apart te zetten, om het in een gezamenlijke onderneming met een andere partij te laten verdergaan. De noodzakelijke herwaardering leidde tot een afboeking van ruim 100 miljoen euro. Juist de antibiotica-afdeling haalde het afgelopen jaar opmerkelijk goede resultaten.