tv nieuws en documentaires

Jimmy Rosenberg (Jeroen Bervkens, 2006) Ned.2, 22.50-00.15u. Mooie, misschien soms wat té mooie documentaire over het (ex-) gitaarwonder Jimmy Rosenberg, op heel jonge leeftijd al gedoodverfd als opvolger van Django Reinhardt. Filmer Jeroen Berkvens zocht de door drugs en criminaliteit geknakte zigeunergitarist op.

Jimmy Rosenberg(Jeroen Bervkens, 2006)Ned.2, 22.50-00.15u.

Mooie, misschien soms wat té mooie documentaire over het (ex-) gitaarwonder Jimmy Rosenberg, op heel jonge leeftijd al gedoodverfd als opvolger van Django Reinhardt. Filmer Jeroen Berkvens zocht de door drugs en criminaliteit geknakte zigeunergitarist op.

Seven Ages of RockNed.3, 23.40-0.30u.

In deze zevende en laatste aflevering staat de Britse indie rock centraal. Na het overweldigende succes van Oasis wordt indie rock mainstream, gaat Britpop heten en wordt meer en meer een marketingcliché. Indie is dood. Of niet? Bands als The Libertines geven het genre een nieuwe impuls.