Turkije verdient geen plaats in EU

`Ayatollah` Guhl en `grootmoefti` Erdogan hebben toch weten door te drijven dat het pad naar het paradijs voor Turkse vrouwen geplaveid kan worden met hoofddoekjes. Eveneens maakte Erdogan er geen probleem van zich te bemoeien met de brand in het Duitse Ludwigshafen - zoals zijn voorganger met de brand in Den Haag.

De toespraak van Erdogan afgelopen zondag, waarin hij stelde dat Duitsland inwoners van Turkse afkomst niet kan dwingen te assimileren, was natuurlijk in westerse ogen absurd. Misschien wilde Erdogan alvast weten hoe het is om president van Europa te zijn? Of toch het Ottomaanse rijk?

Zo kwam duidelijk naar voren dat Turkije geen plaats in de Europese Unie verdient - de bombardementen op Irak, de ontkenning van Cyprus als zelfstandige EU-partner en de vervolging van critici in eigen land nog daargelaten.

    • Pieter Adolf Bergen