Topman Deutsche Post vandaag opgepakt in belastingzaak

Topman Klaus Zumwinkel van Deutsche Post wordt verdacht van belastingontduiking. De politie deed vanochtend een inval in zijn huis en kantoor.

Dat zegt een bron dichtbij het onderzoek. Een woordvoerder van het Duitse post- en logistiekbedrijf bevestigt dat de politie een inval heeft gedaan in het kantoor in Bonn en dat het onderzoek gericht is op de 64-jarige Zumwinkel. Hij wilde niet zeggen waar het onderzoek over gaat. Een woordvoerder van justitie bevestigt dat „meerdere personen” worden onderzocht voor belastingontduiking, maar wil niet zeggen wie dat zijn.

Zumwinkel werd aan het begin van de middag thuis opgehaald door de politie. Of dit betekent dat hij gearresteerd is, blijft onduidelijk.

Eerder vandaag berichtten Duitse media al dat Zumwinkel wordt verdacht van het wegsluizen van miljoenen euro’s naar een bankrekening in Liechtenstein, om zo de Duitse belastingen te ontduiken. In de villa van Zumwinkel, gelegen in een groene buitenwijk van Keulen, deed de politie volgens de bron vanochtend vroeg ook een inval.

De topman geldt als een van de belangrijkste zakenlieden in Duitsland. Zakenblad Manager Magazin riep hem in 2003 nog uit tot ‘manager van het jaar’.

Deutsche Post was vanochtend een van de grootste stijgers op de Duitse beurs. „Men speculeert dat Zumwinkel nu zal aftreden en dat wordt gezien als positief”, zegt een handelaar. Zumwinkel leidt Deutsche Post sinds 1990, en is daarmee de langst zittende topman van een bedrijf uit de DAX-index van grootste Duitse beursbedrijven. Zijn contract loopt in november van dit jaar af, aankomende zomer zou hij duidelijkheid geven over zijn toekomst. (Reuters)