Rotterdam krijgt steun voor project

Rotterdam, 14 febr. Rotterdam ontvangt 542.000 euro subsidie van de Europese Commissie voor de organisatie van een uitwisselingsproject met grote Europese steden. De steden willen zo oplossingen vinden voor gemeenschappelijke problemen rond participatie van achterstandsgroepen. Op dit moment stelt Rotterdam, coördinator van het project, in samenwerking met wetenschappers van de Erasmus Universiteit en een overkoepelende migrantenorganisatie, het referentiekader op waaraan de projecten in de verschillende steden getoetst moeten worden. De deelnemende steden zijn Leeds, Oslo, Malmö, Newcastle, Budapest, Wenen en München. Elke stad legt zich toe op een specifieke doelgroep die te maken heeft met sociale uitsluiting. Rotterdam neemt de participatie van jeugd voor zijn rekening. ”We gaan met een kritische blik naar elkaar kijken, en daaruit leren”, aldus Murat Altunblas, adviseur Europese zaken.