Radio Voorkeur

Desmet Live. Gesprek met journalist Sander de Kramer. Hij werd landelijk bekend als hoofdredacteur van de Straatkrant. In zijn boek Van miljonair tot krantenjongen beschrijft hij de dunne lijn van succes naar een leven op straat. Verder o.a. een debat over bestrijding van islamofobie zonder de vrijheid van meningsuiting aan te tasten en aandacht voor Apocalypso, een funky straatvoorstelling. In de christelijke canon wordt schrijfster Hannes Meinkema belicht. Radio5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Eric van Tijn was de man achter de muziek van het tv-programma De Familie Knots, bands als De Dolly Dots en de hit 15 miljoen mensen. In 2002 leerden miljoenen tv-kijkers hem kennen als jurylid van Idols, dat momenteel de ontknoping van het vierde seizoen nadert. Radio1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Gesprek met beeldend kunstenaar Berend Strik over Artists’ handbook - George Wittenborn's Guestbook with 21st Century Additions door Ronny van de Velde, een boek met kunst waarin de hand centraal staat. Ook een gesprek met Brigitte Lardinois van het Cultural Department van Magnum London over foto’s. Radio 6, 20.02-22.00.u