Overige films

Liever verliefd (Pim van Hoeve, 2003, NL). Remake van de Duitse televisiefilm Sex oder Liebe? is een vaardig niemendalletje annex romantische komedie over een vrouw die niet kan kiezen tussen twee mannen, en ze daardoor beiden dreigt te verliezen. Regisseur kan zelf niet kiezen of hij zijn heldin nu door wraaklust of verlegenheid wil laten motiveren. Ned.3, 20.25-21.55u.

Speed 2: Cruise Control (Jan de Bont, 1997, VS). Willem Dafoe verving Dennis Hopper als maniak en Jason Patric nam de plaats in van Keanu Reeves voor vervolg op De Bonts succesrijke regiedebuut. Voorspelbare actie rond op hol geslagen cruiseschip trakteert op Sandra Bullock, maar ontbeert de vaart en schwung van het origineel. RTL7, 20.30-22.45u.

Kate & Leopold (James Mangold, 2001, VS). Romantische tijdreiskomedie waarin de gebruikelijke obstakels tussen de geliefden worden vergroot door het feit dat Meg Ryan een hedendaagse carrièrevrouw is en Hugh Jackman een vooruitstrevende graaf uit de 19de eeuw. De laatste moet wel even wennen aan het moderne New York. Net5, 20.30-22.55u.

Dead Calm (Philip Noyce, 1989, Aus). Onevenwichtige maar interessante psycho-horror. Sensuele griezel Billy Zane terroriseert bootje van Nicole Kidman. Haar echtgenoot Sam Neill zwemt er achter aan. Veronica, 20.30-22.30u.

Sleepless in Seattle (Nora Ephron, 1993, VS). Overtuigende hommage aan de romantiek van oude Amerikaanse films en betoverende songs. Tom Hanks en Meg Ryan ontdekken tegen wil en dank dat ze voor elkaar bestemd zijn. RTL8, 20.30-22.25u.

Son frère (Patrice Chéreau, 2002, F). De regisseur van Intimacy neemt volop de tijd in zijn studie naar de wedergeboorte van de verstandhouding tussen twee broers, van wie een aan een dodelijke bloedziekte lijdt. Briljant maar klinisch. Frans ondertiteld. TV5, 21.00-23.00u.

Valentine (Jamie Blanks, 2001, VS/Aus). Slasherfilm neemt zijn eigen clichés wel erg serieus. Gevaarlijke gek, die als puber op Valentijnsfeestjes altijd genegeerd werd, pleegt verlekkerd gefilmde moordaanslagen op vijf rondborstige en Bambi-ogige vriendinnen. Veronica, 22.30-0.25u.

The French Connection (William Friedkin, 1971, VS). Fameuze misdaadfilm, waarin schamele New Yorkse rechercheur Gene Hackman een drugslijn uit Marseille oprolt. Vooral bezienswaardig wegens raak getroffen ‘couleur locale’ en een adembenemende, vaak geïmiteerde achtervolgingsscène. Ook met de op 10 februari overleden Roy Scheider. BBC1, 0.35-2.15u.