op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Schiphol presenteert haar jaarcijfers Het Duits parlement stemt over nieuw stamcelonderzoek met embryo’s Jaarlijkse persconferentie president PoetinAyaan Hirsi Ali bezoekt het Europees Parlement

Vandaag in de weblogs

Pistool tegen het hoofd

NRC-correspondent in New York Freek Staps had laatst een groep studenten journalistiek op bezoek. „Hoe ver ben je gegaan voor een verhaal?” vroegen ze. Staps: „Toen ik vertelde dat ik weleens een doorgeladen pistool tegen het voorhoofd heb gehad, keken ze me bleu aan. Een económisch correspondent? Yeah, right.”

Lees verder op het weblog nrc.nl/newyork

Supermachtstatus

Veel Russen willen terug naar de supermachtstatus zoals we die kennen uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, blogt NRC-correspondent Michiel Krielaars vanuit Moskou. „Dit verlangen blijkt uit een opiniepeiling van het Levada-centrum, dat altijd heel betrouwbaar is. Slechts 9 procent van de Russen wil dat Poetins opvolger goede betrekkingen onderhoudt met het Westen.” 

Lees verder over de opiniepeilingen op het weblog nrc.nl/moskou

Liefde door de maag

Gisteren beschreef Janneke Vreugdenhil in haar kookrubriek op de Vanavond-pagina’s hoe je een ontrouwe partner kunt herkennen: „Verlies van eetlust + afwezige blik aan tafel = vreemdgaan.”

Marieke reageert op het kookblog: „Ik hoop niet dat dat gebaseerd is op ervaring! ” Gelukkig vandaag even geen liefdesleed. Tip van Marieke: „Als je elkaar een beetje kunt plagen tijdens het eten, en dat kan door te eten uit één potje, dan ben je al een eind op weg...”

Wat kook jij voor je Valentijn? Laat het weten op nrcnext.nl/koken

Vandaag in de discussie

Onderwijsvernieuwingen

Het coververhaal van nrc.next van vandaag gaat over het rapport van de commissie-Dijsselbloem dat gisteren verscheen. De commissie prijst de leraren en scholen, die ondanks opgedrongen vernieuwingen de leerlingen hebben gered. Maar de littekens blijven. Commissie-voorzitter Dijsselbloem: „Er zijn meerdere generaties die niet goed kunnen spellen en onvoldoende weten van geschiedenis.”

Voel jij je een slachtoffer van de onderwijsvernieuwingen? En waar merk je dat aan?

Discussieer mee op nrcnext.nl/opinie