Muziek speciaal voor gsm gecomponeerd

AMSTERDAM. Na het succes van het tot een ringtone bewerkte liedje, is er nu de eerste speciaal-voor-mobiele-telefoon gemaakte muziek. Initiator is de Amerikaanse muzikant/producer Timbaland. Hij maakt liedjes die exclusief te beluisteren zullen zijn via het mobiele-telefoonabonnement van Verizon, een Amerikaanse provider. De nummers worden verspreid via V-cast, het `entertainmentkanaal` van Verizon. Hiermee kun je op een telefoon clips bekijken en muziek beluisteren. Motivatie voor het plan is het idee dat ”tegenwoordig niet iedereen meer naar cd`s luistert, maar wel een mobiele telefoon bij zich heeft.” Timbaland, bekend van zijn samenwerking met Justin Timberlake en Missy Elliot, zal elke maand een liedje maken dat in enkele dagen beschikbaar is als download en ringtone. Hij zal hiervoor samenwerken met andere artiesten.