Inzet heli’s R’dam tegen overvallers

De Rotterdamse politie gaat helikopters inzetten in de strijd tegen het toenemende aantal winkelovervallen. Die toezegging deed burgemeester Opstelten (VVD) gisteren bij een bezoek aan gedupeerde winkeliers in de deelgemeente IJsselmonde in Rotterdam-Zuid.

In de stad is sinds het begin van dit jaar sprake van een forse toename, bijna 50 procent, van het aantal winkelovervallen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. De grootste coalitiepartij, de PvdA, heeft het college gisteren opgeroepen om binnen twee weken ‘topoverleg’ te houden met lokale middenstanders, vertegenwoordigers van de deelgemeenten en politie en justitie. „We willen geen algemene aanbevelingen meer, maar concrete verbeteringen”, zegt fractievoorzitter Van Heemst.

IJsselmonde is in de afgelopen 2,5 maand zestien keer getroffen door overvallers, die het personeel met vuurwapens bedreigden. Ook in Crooswijk, het centrum en op Katendrecht werden middenstanders beroofd. De politie gaat in IJsselmonde drie keer per week surveilleren met een helikopter, vooral tijdens openings- en sluitingstijden.