Google tegen Microsoft

Google opent de aanval op Microsoft met de introductie van een eigen, gratis, besturingssysteem: Google Android. Het besturingssysteem is bedoeld voor mobiele telefoons en andere draagbare apparaten. Google ontwikkelt het systeem samen met zo’n dertig bedrijven, waaronder T-Mobile, Samsung en NEC. Deze bedrijven demonstreerden de eerste toepassingen gisteren op de telecombeurs Mobil World in Barcelona. Google Android verschilt van andere besturingssystemen voor mobieltjes doordat het gebruik maakt van open source Linux software, die voor iedereen gratis te gebruiken en verder te ontwikkelen is. Google hoopt met het besturingssysteem ook een plek op de gsm-markt te verwerven. Op z’n vroegst eind dit jaar liggen de eerste met Android uitgeruste telefoons in de winkel. (NRC)