Film van de dag

Jimmy Rosenberg - de vader, de zoon & het talent. De in 1980 geboren Jimmy Rosenberg is een wonderkind. Op jonge leeftijd speelt hij de sterren van de hemel en wordt hij al snel gebrandmerkt als opvolger van de legendarische swinggitarist Django Reinhardt. Rosenberg maakt vliegensvlug naam, krijgt een platencontract maar de roem levert ook druk op, waaraan hij ontsnapt door drugs te gebruiken. Als zijn vader Macky in 1998 voor 15 jaar de gevangenis in moet, verliest Jimmy zich meer en meer in drugs. Hij jaagt al zijn geld – miljoenen guldens – er doorheen en laat zich opnemen in een psychiatrische kliniek. In de Gouden Kalf-winnende documentaire van Jeroen Berkvens doet de gitarist dit alles zelf uit de doeken, steevast met z’n gitaar in de hand. Berkvens maakt de tragiek van een familie die uit elkaar valt goed invoelbaar.(Jeroen Berkvens, 2007, NL), Ned. 2, 22.50-0.15u.André Waardenburg