`Bekentenissen in moordzaak Bhutto`

Islamabad. Twee Pakistaanse islamitische militanten die vorige week zijn gearresteerd in verband met de moord op ex-premier Benazir Bhutto hebben bekend betrokken te zijn bij de moordaanslag. Dat heeft de Pakistaanse politie gisteren bekend gemaakt. ”Ze hebben bekend dat ze een zelfmoordvest en een pistool aan de dader hebben gegeven”, zei onderinspecteur generaal Chaudry Abdul Majeed. ”Hun bekentenis is een grote doorbraak in de zaak.” Volgens Majeed die het onderzoek leidt, hebben de twee mannen banden met islamitische militanten en dat één van hun beste vrienden in juli is gedood door het Pakistaanse leger bij de bestorming van de Rode Moskee, een bolwerk van militanten in Islamabad. Majeed zegt dat de politie nog steeds onderzoekt of de twee banden hebben met Baitallah Mehsud, de leider van de Pakistaanse Talibaan, die ervan wordt verdacht achter de aanslag op Bhutto te zitten.