Amsterdam wil oude auto`s gaan weren uit stadscentrum

Amsterdam. Amsterdam wil oude auto`s weren uit het centrum van de stad, omdat deze te vervuilend zouden zijn. Ook gaat het parkeertarief in het centrum en de rest van de stad omhoog. Dat staat in nog vertrouwelijke plannen van wethouder Herrema (verkeer en vervoer, PvdA). De toegang tot het Amsterdamse centrum wordt gecontroleerd met camera`s. Auto`s van vóór 1992 en dieselauto`s waarop geen roetfilter gemonteerd kan worden, mogen de zone niet in. De Historische Automobiel Vereniging (HAV) is niet blij met de plannen. Voorzitter Toon van Diepen zei gisteren tegen persbureau ANP: ”Onze leden zijn straks verplicht `s ochtends hun auto tot aan de ringweg te duwen voordat ze hem mogen starten. `s Avonds kunnen ze hem weer helemaal terugduwen. Dat is toch een bezopen situatie.”