Vijftien jaar voor moord op 16-jarige

De rechtbank in Alkmaar heeft gisteren de 37-jarige Emiel T. uit het West-Friese Bovenkarspel veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar wegens de moord op Pascal Keijzer.

Keijzer was een verslaafde drugsdealer van 16 jaar uit Hoogkarspel die op Koninginnedag vorig jaar werd vermoord. De 41-jarige medeverdachte Michel van B. uit Enkhuizen kreeg een celstraf van acht jaar opgelegd voor het medeplegen van gewelddadige diefstal met dodelijke afloop.

Keijzer werd in zijn hals gestoken en daarna met een auto overreden. Uit forensisch onderzoek bleek later dat hij aan de gevolgen van dit laatste overleed.

Zijn vader, Jack Keijzer, spant zich sinds de dood van zijn zoon in om ouders te waarschuwen voor de gevolgen van drugsgebruik door jongeren.

Pascal Keijzer en T. hadden op Koninginnedag een afspraak, waarbij Keijzer T. cocaïne zou verkopen. Hiervoor was hij met het tweetal meegegaan in hun auto. Eerder zou de jongen aan T. drugs van slechte kwaliteit hebben verkocht. Volgens de officier van justitie had T. daarom met Pascal nog een appeltje te schillen.

De twee verdachten hebben in de zaak tegenstrijdige verklaringen afgelegd.