Sony Ericsson Xperia X1 met Windows Mobile

Sony_Ericsson_Experia_X1_open_1_.jpgHet regent deze week nieuwe telefoons tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. Een bijzondere aanwinst is de Xperia X1 smartphone van Sony Ericsson: een slider-telefoon die is uitgerust met een groot touchscreen en werkt op Windows Mobile. Een opvallende keuze, want tot nu toe draaiden de smartphones (P-serie) van Sony Ericsson op UIQ, dat grotendeels eigendom is van de telefoonfabrikant. Microsofts besturingssysteem is blijkbaar beter geschikt om als hoogwaardige alles-in-één oplossing te dienen. Daarentegen zijn de G900 en G700 touchscreen telefoons wél voorzien van UIQ. Die toestellen hebben overigens een 5 megapixel beeldchip, de X1 moet het met 3,2 megapixel doen.

De Xperia X1 heeft een licht gebogen vorm en verbergt achter het aanraakscherm een volledig QWERTY-keyboard voor het typen van mails en langere documenten. Toch is het een redelijk handzaam toestel gebleven: het ontwerp doet denken aan HTC’s Touch Dual telefoon. Op de voorkant zitten paar kunstzinnige driehoekige toetsen. En volgens de eerste hands-on ervaringen is Windows Mobile heel goed verstopt.

Bekijk deze korte foto-impressie van de Xperia X1 op Infosyncworld.

Volledige specificaties van de X1 vind je hier.