Sony Ericsson gaat vreemd

Windows Mobile op de Xperia X1

Het regent deze week nieuwe telefoons tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. Een bijzondere aanwinst is de Xperia X1 van Sony Ericsson: een slider-telefoon die is uitgerust met een 3 inch touchscreen en werkt op Windows Mobile. Een opvallende keuze, want tot nu toe draaiden smartphones van Sony Ericsson op het eigen UIQ-besturingssysteem. Blijkbaar wordt Windows Mobile beter geschikt geacht voor deze ‘hoogwaardige alles-in-éénoplossing’, hoewel de nieuwe G900 en G700 touchscreen telefoons wél zijn voorzien van UIQ.

De X1 is licht gebogen en verbergt achter het aanraakscherm een volledig keyboard voor het typen van mails. Het is een redelijk handzaam toestel gebleven, dat doet denken aan de HTC Touch Dual. Volgens de eerste hands-on ervaringen merk je amper dat de X1 op Windows draait.

Marc Hijink

Meer specificaties en nieuwe telefoons op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink