Schiphol scherpt maatregelen voor veiligheid aan

den haag. Drie personeelsingangen op Schiphol zijn met ingang van gisteren gesloten. Binnen enkele dagen zullen alle medewerkers op Schiphol en de spullen die ze meenemen standaard ”fysiek” worden gecontroleerd. Dat schreef minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) gistermiddag in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer debatteert morgenavond over de veiligheid op Schiphol. De maatregelen komen nadat vorige week bekend werd dat journalisten van SBS een nepbom en nepcocaïne langs de beveiliging van Schiphol hadden gesmokkeld. De minister maakte ook andere maatregelen bekend: de beveiligingscontrole bij toegangspoorten vindt nu plaats door twee beveiligingsmedewerkers in plaats van één. Het aantal controles van medewerkers die de luchthaven verlaten, wordt onmiddellijk verhoogd. Hirsch Ballin schrijft verder dat de irisscan per 1 juli 2008 voor alle medewerkers wordt ingevoerd.

Lees de brief van Hirsch Ballin via: nrcnext.nl/links