Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur/regisseur/schilder Jeroen Krabbé praat onder meer over een overzichtstentoonstelling van zijn kleurige oeuvre dat tot en met 1 juni is te zien in Museum De Fundatie in Zwolle. Radio1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Aandacht voor De Koers van de stad, een expositie in het Architectuurcentrum Amsterdam over de toekomst van Amsterdam. Wat is de werkelijke betekenis van het willen organiseren van het cultuurproject Amsterdam Water Republic, de start van de Giro d'Italia, het Wereldkampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen? Maaike Behm van het achitectuurcentrum en historicus Fred Spier van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam geven toelichting. Schrijver Niels Carels over één van zijn favoriete boeken: House of Leaves van de Amerikaanse schrijver Mark Z. Danielewski. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Piet Post, rector van het Montaigne Lyceum in Den Haag, geeft zijn mening over de conclusies van de Parlementaire Commissie Onderwijsvernieuwing en over het opbouwen van een compleet nieuw lyceum in Ypenburg. Radio1, 0.02-0.45u.