Platte redenering

De salarissen van ontwikkelingswerkers zijn schandalig hoog, aldus Gerbert van der Aa (nrc.next, 11 februari). Het was een bizar stukje. Niet alleen omdat werkelijk niet één van de door de auteur aangedragen getallen zelfs maar bij benadering klopt. Het stukje viel mij vooral op vanwege de wat platte redenering. Grofweg samengevat: ontwikkelingswerkers mogen niet meer dan modaal verdienen omdat er arme kinderen sterven die van dat geld gered hadden kunnen worden. En omdat relatief veel hulpprojecten mislukken. Tja. Zelf vind ik dat de spelers van Ajax minder zouden moeten verdienen dan de vriendelijke mevrouw die in de Amsterdam Arena hotdogs verkoopt, omdat die wel naar meer smaken. Ik heb een oom die na vier lauwe biertjes roept dat alle vrijwilligers van het hospice bij hem in de straat zouden moeten worden ontslagen, omdat geen van hun patiënten het verblijf daar overleeft. Allemaal leuk en aardig, maar dat zet u toch ook niet in de krant?