op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De parlementaire commissie Onderwijsvernieuwingen presenteert haar eindrapport aan de Tweede Kamer Drie van de grootste kranten in Denemarken hebben aangekondigd vandaag de omstreden spotprent van de profeet Mohammed opnieuw te zullen publiceren. Ze reageren daarmee op de ontdekking van een complot van fanatieke moslims om de tekenaar ervan te vermoorden. PSV speelt vanavond in de derde ronde van de UEFA Cup tegen het Zweedse Helsingborgs IF De Australische regering biedt excuses aan aan de Aborigines. Tienduizenden Aborigine-kinderen werden tussen 1910 en 1972 bij hun families weggehaald door opeenvolgende Australische regeringen.

Heeft het maken van excuses zin of is het mode? Discussieer mee op nrcnext.nl/opinie

Vandaag in de weblogs

Sarkozy’s zoon en het sms’je

„Ook wie het gevoel heeft dat we al voldoende getrakteerd zijn op de beslommeringen van de familie Sarkozy, kan er niet omheen: de Franse president komt er steeds verder door in de politieke problemen”, schrijft NRC-redacteur Juurd Eijsvogel op het Wereldblog. Sarkozy’s 21-jarige zoon Jean stelde zich plotseling kandidaat voor het burgemeesterschap van de sjieke Parijse voorstad Neuilly. En wat is waar van het sms’je dat Sarkozy – acht dagen voor zijn huwelijk met Carla Bruni – gestuurd zou hebben aan zijn ex Cecilia?

Lees meer over Sarkozy op nrc.nl/wereld

En verder

Koersen en topsalarissen

Nieuw op nrcnext.nl: een compleet overzicht van de AEX-fondsen. In één oogopslag de grootste stijgers en dalers. Per fonds de meest recente koersen, koersgrafieken, additionele koersdata, de bedrijfsagenda, dividend, profiel, kerncijfers en de belangrijkste aandeelhouders en bestuurders. Hoe verhoudt jouw inkomen zich tot dat van de grootverdieners? Per AEX-fonds vind je een overzicht van het salaris en de bonussen van de topman.

Klik op de AEX-grafiek middenonder op de site